Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2017 10:19 - Новото Априлско въстание?
Автор: boyan Категория: Политика   
Прочетен: 948 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато обсъждахме проблематиката за и около Априлското въстание в гимназията, един от интересните въпроси бе, че съпротивата изобщо не е и мислела, че може сама да постигне Освобождение, а готвеното въстание е била една съзнателно приготвена хекатомба, чрез която да се предизвика ответна външна реакция, което (за наш късмет?) и се случва впоследствие.

 

След 140 г. се оказва, че раята отново е в незавидно положение, само че този път заради управниците, които сама си е избрала. Разбира се, днес много предпочетоха просто да избягат и затова, като дойдат избори, почваме да броим колко искат да гласуват в чужбина. Но какво изобщо трябва да се случи, за да се промени това? Е ли нужно ново Априлско въстание и под каква форма, тъй щото да се стигне до обществена и социална справедливост, работеща държава и правосъдие? Според мен, това е напълно наложително, но ми се струва, че трябва да се смени чипа. Докато законите не се спазват масово, няма как да се случат нещата. Не зная дали с идването на следващото поколение този чип ще бъде сменен. Назначаването на децата на Политбюро по ключови позиции и бизнеси на практика пресъздава модела. И в един момент, може да се окаже, че следващо поколение просто няма, защото то е в Чикаго, Саламанка или Нюрнберг, но е част от тамошното ново поколение, не от българското.

 

Така че, нека всеки започне своето лично Априлско въстание. Спазвайте законите, мили сънародници. Спазвайте ги докато шофирате, докато плащате, докато купувате, докато живеете. От нас си зависи какво ще си подредим у дома. Бъдете активни и мислете какви политици ще си назначим в края на месеца.

 

Иначе не ни трябва хекатомба, а харакири.



Гласувай:
0



1. krumbelosvet - Четох до "заради управниците, които САМА си е избрала"
01.03.2017 13:12
Нищо не сме избирали САМИ. Понеже няма да ми повярвате, ще напомня едно АМЕРИКАНСКО документално филмче, заснето в Русия от експертите, изпратени да осигурят изборната победа на пияндурника Елцин. Филмчето беше езлъчено у нас преди не помня колко, може би 10-ина години. Експертите прилагаха изборни ТЕХНОЛОГИИ, които няма да описвам. И осигуриха избора на пияндурника.
Помните ли как беше разчистен пътя на Бойко Борисов към премиерството? Ще пропусна обругаването и спирането на парите на "Тройната коалиция", тая "триглава ламя" (с най-добрите икономически показатели за "прехода"). А партията на ББ, нова и непозната, спешно беше приета в "Европейската" "Народна" Партия (колкото е народна, толкова е европейска, даже партия не е, а чужда агентура). И парите спрени за "Тройната к-я", веднага НА ДОВЕРИЕ бяха дадени на СВОЯ човек. И "Европа", т.е. ЕНП, до днес поддържа ББ, щото друго ИЗБИРАЕМО "дясно" нема! Е па нема. Те тва е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boyan
Категория: Други
Прочетен: 171979
Постинги: 47
Коментари: 72
Гласове: 205
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031