Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2015 17:15 - Съвети срещу реклами и трафик на Андроид телефони
Автор: boyan Категория: Технологии   
Прочетен: 3078 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 14.05.2015 17:16


Много хора вече ползват смартфони и голяма част от тях у нас са с Андроид.

 

Тук ще изброя няколко съвета за ограничаване на трафика, който се генерира от такива устройства, и информацията, която те споделят. Лично мен ме дразни, когато дадено приложение иска достъп до неща, които не му трябват, за да работи.

 

!!!Не поемам отговорност за изтрита информация или блокирани телефони!!! Четете описанията на програмите, ако не разбирате добре английски или не разбирате добре описанията, допитайте се до някой, който разбира!

 

Преди всичко, програмите, за които пиша, изискват РУУТ достъп. Как се руутва телефон можете да прочетете в мрежата, възможно е да е свързано с отпадане на гаранцията на телефона Ви. Зависи и от модела телефон. Съответно, когато пускате тези програми, трябва да им дадете руут права. Това са програми, които ползвам лично. Не претендирам, че са най-добрите, но на мен ми вършат отлична работа и съм стигнал до тях след проби и на други подобни. И са безплатни, което не означава, че не можете да направите дарение на авторите, ако Ви допаднат.

 

1.      1.Titanium Backup - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.keramidas.TitaniumBackup&hl=en – първата програма, която слагам на всеки нов телефон. Вече е много известна, но за прегледност я давам. Дава достъп до всички програми на телефона. Позволява да се прави архив, възстановяване на целия телефон с всичката информация, мигриране между телефони и т.н., и т.н. Интересната част е, че позволява да махнете програми, които производителят на софтуера е решил да Ви инсталира, защото той е решил, че са добри, а не, защото Вие ги искате. Внимавайте какво триете – някои програми на пакета на Гугъл са свързани помежду си и ако махнете една, друга спира. Все пак, преди да правите каквото и да било, правете архив. Това ще Ви позволи да направите "undo“, ако нещо се оплеска. На финала – имате олекотен откъм приложения телефон и повече място в паметта.

2.      2. AdFree  - програма, която спира рекламите в приложенията. Искате я, нали? Е, тя първоначално изчезна от Плейстора на Гугъл, после изчезна и от Блекмарт директориите. В момента е налична на: http://adfree.bigtincan.com/ Работи елементарно и много, много, ефективно. Даже понякога, като видя дадено приложение на телефон без нея, в първия момент не мога да го позная. Заради рекламите :)

3.      3. Andorid Firewall Тази програма също е махната от Плейстора. Има аналози, но нещо не ми хареса как работят. Последно я намирам тук: http://en.apkhere.com/app/com.jtschohl.donate.androidfirewall . Позволява да ограничавате достъпа на приложения до интернет генерално – или има, или няма. Дава възможност да разделите достъпа – за WiFi и за 3G. Това е полезно, ако искате дадени приложения да не влизат в интернет, когато сте на 3G, а да влизат, когато сте на WiFi, за да не трупат трафик. Както и е полезно за общо ограничаване на приложения, които нямат нужда да се свързват с интернет, за да работят и по този начин да не пращат насам-натам лични данни. Като цяло, това е по-лесен вариант на следващото приложение.

4.      4. XPrivacy https://play.google.com/store/apps/details?id=biz.bokhorst.xprivacy.installer&hl=en - това е програмата, която дава най-много фини настройки на достъпа, тъй като може да разреши/ограничи достъп на дадено приложение до информацията, която имате на телефона – до адресника, до информацията за Вашия ИМЕИ номер и прочее лични данни. Трябва да се пипа внимателно, но има режим „при поискване“, благодарение на който можете да разрешавате достъпа на дадено приложение, когато го стартирате и да одобрявате всеки един достъп поотделно. Не трябва да режете всичко – например, логично е, че трябва да дадете на Viber достъп до адресната Ви книга, иначе просто не работи. Ако нещо объркате, трябва да влезнете в програмата и да върнете достъпа на приложението. Малко проба-грешка. Преди да я инсталирате, този инсталатор първо ще Ви попита за инсталация на Xposed framework, съгласявате се.

 

Бонус: една от любимите ми програми е AutomateIt - https://play.google.com/store/apps/details?id=AutomateIt.mainPackage&hl=en – позволява автоматизиране на операции в телефона, така че да се случват бързо. Например, при издърпване на слушалките от слота, да се изключи автоматично радиото или някаква програма, с която слушате музика. Или да се изключи GSM модула, когато е пуснете камерата, за да не Ви звъннат, докато снимате някое видео и така да Ви развалят записа. А когато спрете камерата, телефонът да се активира отново.

 

Ще се радвам, ако споделите и други подобни програми, с удоволствие ще тествам.

 



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. phamyen - thanks
14.12.2019 05:10
SNOW – Beauty & makeup camera apk is a Selfie application that is being used by young people today, because the youthful, new features of the application have made the island community in recent days
https://apkxyz/apk/snow-apk
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boyan
Категория: Други
Прочетен: 172409
Постинги: 47
Коментари: 72
Гласове: 205
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930